Σελίδες

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΠΟΛΑΤΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση υπέβαλε προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση και Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου, ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην Ροδόπη επ’ ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων του Αλάν Τεπέ. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του θρακικού τύπου αλλά και με καταγγελίες Ελλήνων πολιτών της Ροδόπης, στα φετινά και καθιερωμένα εδώ και χρόνια πομακικά πανηγύρια του Ακρίτα (Αλάν Τεπέ) της Ροδόπης εσημειώθησαν προκλητικώτατες ενέργειες εις βάρος της Ελλάδος και του εκεί ελληνικού μουσουλμανικού στοιχείου εκ μέρους αυτοχρισμένων υπερασπιστών της δήθεν «τουρκικής» μειονότητος στην Θράκη και γνωστών φερεφώνων της Άγκυρας!

Στις ανωτέρω εορτές, πού σύμφωνα με τις πληροφορίες τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει στα χέρια των λεγομένων «τουρκοφρόνων» οἱ οποίοι επιχειρούν τον εκτουρκισμό της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητος και την γενοκτονία του πομακικού στοιχείου όπως οι ίδιοι οι Πομάκοι επανειλημμένως και εντόνως έχουν καταγγείλει προς την ελληνική πολιτεία και τα ΜΜΕ, παρευρέθησαν άτομα σεσημασμένα για την ανθελληνική τους δράση στην Θράκη.


Συγκεκριμένα προσεκλήθησαν και παρευρέθησαν ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή, Μουσταφά Σαρνίτς, ο πρόεδρος της αυτοτιτλοφορουμένης ομοσπονδίας συλλόγων «Τούρκων Δυτικής Θράκης» στην Γερμανία, Χαλίζ Χαμπίμπογλου, ο νέος πρόεδρος του κόμματος του γνωστού Α. Σαδίκ (DEB), Μουσταφά Τσαβούλ, ο ψευτομουφτής, Ιμπράμ Σερήφ κ.λπ. Πλείστοι εκ των ανωτέρω, με προεξάρχοντα τον διπλωματικό εκπρόσωπο της Τουρκίας (πρόξενο Σαρνίτς), βραβεύθηκαν στις εκδηλώσεις και έκαναν εμπρηστικές δηλώσεις περί «τουρκικής μειονότητος» στην Ελλάδα και «Τούρκων» Δυτικής Θράκης, σε ένα κλίμα καθ’ όλα τουρκόφιλο και ανθελληνικό (παντελής απουσία του πομακικού χαρακτήρα των εορτών, αποστολή Τούρκων καλλιτεχνών από το Υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας, μη πρόσκληση ελληνικών καλλιτεχνικών συγκροτημάτων κ.λπ.).

Δεδομένου ότι τα ανωτέρω συνέβησαν υπό το βλέμμα και την ανοχή εκπροσώπων της ελληνικής πολιτείας (τού βουλευτή, κ. Α. Χατζηοσμάν και του αντινομάρχη Ροδόπης, κ. Κ. Κατσιμίγα)

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Είναι εις γνώσιν της ελληνικής κυβερνήσεως τα ανωτέρω συμβάντα, τα οποία εκδηλώνουν μία ευθέως αμφισβήτηση της ελληνικότητος της Θράκης και του πληθυσμού της;Προτίθεται επί τέλους και πώς ἡ ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει στις ολοένα και περισσότερο κλιμακούμενες το τελευταίο διάστημα προκλήσεις της Τουρκίας στην Θράκη;

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: