Σελίδες

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΙΣΑΑΚ - ΣΟΛΩΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ

Στις 8 Αυγούστου, την ερχόμενη Κυριακή, τιμούμε τους ήρωές μας. Τιμούμε τον Τάσσο που οι Γκρίζοι Λύκοι και οι Τούρκοι κατακτητές λύντσαραν άνανδρα στην πράσινη γραμμή. Τιμούμε το Σολωμό, τον ξάδελφο του Τάσσου που δολοφονήθηκε από τις σφάιρες των ανδρεικέλων της Άγκυρας.

Τιμούμε τα δύο νεαρά παιδιά, τους ηρωομάρτυρες του αντικατοχικού μας αγώνα, που θυσιάστηκαν άδικα, για να διαπραγματεύεται χωρίς ντροπή, ρατσιστικές λύσεις με τους δολοφόνους τους, η εκάστοτε κυβέρνηση της Δημοκρατίας.


Τιμούμε πάνω απ' όλα το ΟΡΑΜΑ για το οποίο θυσιάστηκαν αυτά τα παιδιά. Το ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ της πατρίδας μας. Της ανόθευτης και πραγματικής ελευθερίας και όχι της κατ' όνομα επίπλαστης "επανένωσης" του διζωνικού απαρτχάιντ.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση από την Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού Διοργάνωση Εκδηλώσεων Μνήμης την 8η Αυγούστου 2010


Η δημοσιογραφική διάσκεψη σήμερα σκοπεύει να σας συστήσει την Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού και να κοινοποιήσει τις εκδηλώσεις που διοργανώνει την 8η Αυγούστου για να τιμήσει τους δύο ήρωες μας.


Οι πορείες των μοτοσυκλετιστών ξεκίνησαν το 1992 και έφτασαν στο απόγειο τους το 1996. Το 1996 η πορεία των μοτοσυκλετιστών ξεκίνησε από το Βερολίνο, συμμετείχαν μοτοσυκλετιστές από διάφορες χώρες και θα τερματιζόταν στην Κερύνεια.


Με την απαγόρευση από τις κατοχικές αρχές της ελεύθερης πρόσβασης προς την κατεχόμενη Κερύνεια, οι μοτοσυκλετιστές διαδήλωσαν σε διάφορα σημεία όπως το Σοπάζ και τη Δερύνεια. Οι Τούρκοι για ακόμα μια φορά έδειξαν το πρόσωπο τους δολοφονώντας άνανδρα τον Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού. Με τις δολοφονία των Ισαάκ και Σολωμού το κίνημα των μοτοσυκλεττιστών εξασθένησε αλλά δεν εξαφανίστηκε. Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού», συστάθηκε ανεπίσημα από μια ομάδα νέων ανθρώπων το 2008 και στόχο έχει τη διατήρηση της μνήμης των Ισαάκ – Σολωμού και την ανάδειξη των μηνυμάτων της θυσίας τους. Στόχος της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού είναι να συνεχίσουμε το θεσμό της πορείας των μοτοσυκλετιστών ως μέσο για να διεκδικούμε το βασικό ανθρώπινο μας δικαίωμα, το δικαίωμα στη ζωή το οποίο στερούμαστε λόγω της τουρκικής εισβολής και κατοχής της πατρώας γης.


Η μνήμη των ηρώων μας και τα μηνύματα του αλτρουσιμού, του ηρωισμού, της αυτοθυσίας τους, τα οποία εξασθένισαν στις μέρες μας πρέπει να τιμούνται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, μακριά από οποιεσδήποτε εθνικιστικές εξάρσεις. Αυτά είναι τα κριτήρια, τα οποία έχουμε ως γνώμονα για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων μας.


Οι εκδηλώσεις χωρίζονται σε δύο μέρη. Το πρώτο αφορά την πορεία των μοτοσυκλεττιστών από Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Κοκκινοχώρια προς το κοιμητήριο Παραλιμνίου όπου θα παραστούμε στο τρισάγιο που θα γίνει στους τάφους των Ισαάκ – Σολωμού. Το δεύτερο αφορά την εκδήλωση που θα γίνει στην Πλατεία Παραλιμνίου, αμέσως μετά το τρισάγιο, η οποία θα περιλαμβάνει ομιλία του Δρ Διεθνών Σχέσεων κου Γιάννου Χαραλαμπίδη και συναυλία. Οι χώροι και ώρες συγκέντρωσης των μοτοσυκλεττιστών είναι οι ακόλουθοι:


ΛΕΥΚΩΣΙΑ – Περίπτερο Οκτάγωνο 7:30 π.μ.


ΛΕΜΕΣΟΣ – Υπεραγορά Ορφανίδης 7:30 π.μ.


ΛΑΡΝΑΚΑ – Κυκλικός κόμβος Ριζοελιάς 8:00 π.μ.


ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – Κυκλικός κόμβος Αγ. Νάπας 8:30 π.μ.


Όσοι συμμετέχουν στην πορεία των μοτοσυκλετιστών θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν προστατευτικό κράνος και τη φανέλα που θα διανέμεται στους χώρους συγκεντρώσεως. Απαγορεύονται δηλαδή φανέλες οργανώσεων, ομαδών, στρατιωτικών σωμάτων κλπ. Ο λόγος που υποχρεωτικά όλοι θα φορούμε την ίδια φανέλα είναι ότι θέλουμε να δείξουμε πως δεν κάνουμε κομματικές, οπαδικές ή άλλες διακρίσεις στην προσφορά τιμής για τη μνήμη των ηρώων μας και στον αγώνα για αποκατάσταση των δικαιωμάτων μας.


Επίσης κατά την παρουσία μας στο κοιμητήριο Παραλιμνίου και στην εκδήλωση που θα διοργανώσουμε δεν θα φωνακτούν οποιαδήποτε συνθήματα. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού δεν έχει οποιαδήποτε σχέσεις με κόμματα, κομματικές νεολαίες, φοιτητικές οργανώσεις, ποδοσφαιρικές ομάδες ή συνδέσμους φιλάθλων ή οποιεσδήποτε άλλες οργανώσεις και δεν συνεργάστηκε με κάποια άλλη οντότητα για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων της.


Στις εκδηλώσεις μας όμως, είναι ευπρόσδεκτοι όλοι, ανεξάρτητα από το κόμμα, την ομάδα, τη φοιτητική οργάνωση ή οποιαδήποτε άλλη οργάνωση συμμετέχει κάποιος∙ αρκεί να τηρήσεις τους κανονισμούς τους οποίους προαναφέραμε. Η Πρωτοβουλία δεν θα ανεκτεί σε καμία περίπτωση τη σπίλωση της μνήμης των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού στις εκδηλώσεις που διοργανώνει. Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού


Η Οργανωτική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: