Σελίδες

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Είσαι Πατριώτης; Δυσμενής μετάθεση!


kryoneritis 
ΤΟ ΝΕΟ... ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΤΗ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
Δεν είναι δυνατόν!… Αξιωματικός του Ναυτικού (ο Πλωτάρχης Στρατιωτικός Γιατρός Ζ.Μ.) μετετέθη ΑΚΑΡΙΑΙΑ επειδή σε εκδήλωση στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, (όπου παρίστατο και ο υποναύαρχος Κρυονερίτης γνωστός από τα απαράδεκτα γεγονότα που άφησαν άναυδο κάθε Ελληνα, στο «ΑΒΕΡΩΦ») απετόλμησε να επισημάνει το απαράδεκτο γεγονός της παραχώρησης του Ναυτικού Οχυρού Βοτανικού για την ανέγερση τεμένους.
Ο Πλωτάρχης, καταχειροκροτήθηκε, βεβαίως, από τους 300 περίπου συναδέλφους του όταν επεσήμανε την απαράδεκτη αυτή απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης – και ειδικώς του Αρχηγείου Ναυτικού – πλην όμως ο υποναύαρχος Κρυονερίτης και η λοιπή κουστωδία ανωτάτων βαθμοφόρων σκεπτόμενοι προφανώς ότι μπορεί να… μπλέξουν, φρόντισαν να οδεύσει προς… το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης στη Σούδα ο… αυθάδης Πλωτάρχης. Ποιος ξέρει, μπορεί  και να αποταχθεί επειδή είχε την έμπνευση να θίξει τα κακώς πεπραγμένα των ανωτέρων του και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Διότι ειδικά για την ανέγερση του τεμένους στην θέση του Ναυτικού Οχυρού Βοτανικού, δεν είναι δυνατόν να μην εγνώριζε τα πάντα ο Υπουργός.
Μόνο που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η μετάθεση του Πλωτάρχη Ζ.Μ. στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης έγινε κατά παράβαση όλων των μόνιμων διαταγών που προβλέπουν την επάνδρωση των μονάδων και με την επίκληση ενός αορίστου υπηρεσιακού οφέλους που στην πραγματικότητα μάλλον είναι βλάβη και για την υπηρεσία και για τον ίδιο.....

Οι αριθμοί άλλωστε μιλούν από μόνοι τους. Στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών υπάρχουν τέσσερις (4) παθολόγοι – πρόκειται για την ειδικότητα του Πλωτάρχη γιατρού – ενώ προβλέπονται οκτώ (8) για 1.400 ασθενείς που νοσηλεύονται το χρόνο στις παθολογικές κλινικές που αριθμούν 300 κλίνες. Το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης μαζί με τον Πλωτάρχη έχει πλέον πέντε (5) παθολόγους στο δυναμικό του, ενώ προβλέπονται δυο (2) για τις 70 κλίνες του. Ξέρετε πόσοι νοσηλεύονται στο παθολογικό σήμερα; Τέσσερις (4) ασθενείς! Δηλαδή ανά ασθενή αντιστοιχεί περισσότερος από ένας γιατρός! Αν αυτή η μετάθεση δεν κρύβει «εκδικητικότητα», τότε πως μπορεί να δικαιολογηθεί κύριε Κρυονερίτη;  
Και κάτι ακόμη. Ο Πλωτάρχης Ζ.Μ. προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια και έκανε ασφαλιστικά μέτρα κατά της μετάθεσής του. Ο δικαστής απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα. Η «Ε.Ω.» επικοινώνησε με τον Πλωτάρχη και αφού μας ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να κάνει καμία κρίση ούτε για την μετάθεσή του, ούτε για τη δικαστική απόφαση μας εξέφρασε το «παράπονό» του: «Ο δικαστής δεν με κοίταξε ούτε μια φορά στα μάτια. Ειλικρινά δεν ξέρω τι χρώμα έχουν τα μάτια του»! Τα σχόλια πιστεύουμε είναι περιττά… Καλούμε μόνο τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κοιτάξει και κάτω από το χαλί. Είναι σίγουρο ότι θα βρει πολλά σκουπίδια!
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: