Σελίδες

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΘΥΜΗ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ

1.Πως νοιώσατε ως Βουλευτής σαράντα οκτώ ωρών;

Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα τη στιγμή της ορκωμοσίας μου στην πιο βραχύβια Βουλή. Ένοιωσα χαρά από την εκλογή μου, είναι ανθρώπινο, μια εκλογή που ήρθε  μετά από χρόνια δράσης και προσφοράς στην κοινωνία της Χαλκιδικής αλλά και στη ΝΔ. Την επόμενη στιγμή  ένιωσα ότι δεν υπήρχε χώρος και χρόνος για προσωπικά συναισθήματα όταν ή Ελλάδα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.

Γνωρίζοντας  πόσο κρίσιμες και καθοριστικές είναι οι... εκλογές που έρχονται όχι βέβαια για την

επανεκλογή μου, αλλά για την ευκαιρία που πρέπει να δοθεί στην πατρίδα μας να βγει από την κρίση, ξεκίνησα τον αγώνα μέσα στην κοινωνία.

2. Μπορούσαν να αποφευχθούν οι νέες εκλογές;


Με βεβαιότητα απαντώ ναι μπορούσαν. Όμως αποδείχτηκε δύσκολο για κάποιες πολιτικές δυνάμεις να δουν το εθνικό συμφέρον και να συμφωνήσουν στο πλαίσιο μιας συνολικής διαπραγμάτευσης για τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ και η αδυναμία του να ελέγξει τις συνιστώσες του, μαζί με μικροκομματικούς υπολογισμούς οδηγούν σε νέες εκλογές. Σήμερα είναι διαμορφωμένο ένα πολιτικό σκηνικό που κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει τι θα μας συμβεί αν οδηγηθούμε σε απόλυτο αδιέξοδο. Στις 18 Ιουνίου η Ελλάδα πρέπει να έχει μια βιώσιμη κυβέρνηση που θα αναλάβει την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και θα αναζητήσει μέτρα ανάπτυξης. Θεωρώ όμως αυτό κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει.


3. Το κόμμα σας η ΝΔ ισχυρίζεται ότι το διακύβευμα είναι ευρώ ή δραχμή. Είναι συμπτωματικό ότι και το ΠΑΣΟΚ λέει το ίδιο;


Το δίλημμα  Ευρώ ή δραχμή είναι υπαρκτό. Κάνουν λάθος όσοι συνδέουν το ευρώ με τη λιτότητα και με τις περιοριστικές πολιτικές  που υφίσταται η χώρα μας. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι το ευρώ μας προσφέρει ασφάλεια και προοπτικές ανάπτυξης. Στην Ευρώπη που αλλάζει, μπήκε στο τραπέζι της συζήτησης από τον Πρόεδρο Α. Σαμαρά, το ζήτημα της ανάπτυξης και στηρίζεται από τη μεγάλη πλειοψηφία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις αποφάσεις για αυτές τις μεγάλες και ελπιδοφόρες αλλαγές που έρχονται, η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα, να είναι μέσα στο ευρώ στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης. Η πρόταση του κ. Τσίπρα για καταγγελία της δανειακής σύμβασης είναι μια τυχοδιωκτική πολιτική που μπορεί να μας οδηγήσει στη δραχμή.

Η παραμονή στο ευρώ και η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου δεν είναι μόνο θέση της Νέας Δημοκρατίας. Υποστηρίζεται από άλλες πολιτικές δυνάμεις όχι μόνοι από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Υποστηρίζεται από τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

4. Θεωρείτε εφικτή την ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς που επιχειρεί ο κ. Σαμαράς και ποιος είναι ο στόχος για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου;


Η δημιουργία μίας μεγάλης συγκροτημένης και πλειοψηφικής Κεντροδεξιάς θεωρώ ότι Θα επιβληθεί από τις εξελίξεις οι οποίες οδηγούν στη αναδιάταξη έως και την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού έτσι όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Αυτή η Κεντροδεξιά δεν θα είναι ένα άθροισμα κομμάτων αλλά κοινωνικών δυνάμεων  και θα αποτελεί το σημείο αναφοράς για όλους τους φιλελεύθερους και δημοκρατικούς πολίτες.

Ο στόχος μας είναι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου να είμαστε πλειοψηφική δύναμη που θα υπερασπιστεί την Ελλάδα της Ευρώπης και όχι της δραχμής. Όλοι στη ΝΔ δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας μέσα στην κοινωνία για να γίνουν κατανοητά τα επιχειρήματά μας και να αποτρέψουμε  τη σοβαρή πιθανότητα μιας πολύ οδυνηρής περιπέτειας εξόδου μας από το ευρώ.

5. Στις ερχόμενες εκλογές γιατί ο πολίτης θέλετε να επιλέξει τη Νέα Δημοκρατία;


Στις εκλογές της 6ης Μαΐου κυριάρχησε η οργή και όλοι πήραμε αυτό το μήνυμα, ενώ στις 17 Ιουνίου πρέπει να κυριαρχήσει  η ευθύνη και η ελπίδα για το μέλλον της χώρας. Οι πολίτες θα επιλέξουν μία από τις δύο προτάσεις που κυριαρχούν. Η πρώτη πρόταση είναι αυτή που εντελώς τυχοδιωκτικά βάζει σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Η δεύτερη, η δική μας πρόταση που ζητά την επαναδιαπραγμάτευση και την ανάπτυξη, που διασφαλίζει την παραμονή μας στο ευρώ. Θεωρώ ότι οι πολίτες θα γυρίσουν την πλάτη τους στους λαϊκιστές και επικίνδυνους εκφραστές της πρώτης πρότασης και θα συνταχθούν με την ελπιδοφόρα πρόταση του Αντώνη Σαμαρά .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευθύμη είσαι λεβέντόπαιδο!