Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΦΑΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Η ΑΔΕΑ ΠΟΥ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΦΤΩΧΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΠΑποκαλύψεις στη Βουλή για υποκλοπές στις τηλεπικοινωνίες

Αίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του προϊσταμένου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών, κ. Ανδρέα Λαμπρινόπουλου στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ότι έχουν διαπιστωθεί υποκλοπές, στις τηλεπικοινωνίες, ενώ σε ελέγχους της Αρχής βρέθηκαν μέχρι και «μαγνητοφωνάκια σε... καφάο του ΟΤΕ», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με την έκθεση που κατέθεσαν στην επιτροπή «οι εισαγγελικές διατάξεις για άρση του απορρήτου τα έτη 2010 – 2011 έχουν υπερδιπλασιαστεί», ωστόσο ο κ. Λαμπρινόπουλος ομολόγησε αδυναμία της ΑΔΑΕ, να ελέγξει τον τρόπο λειτουργίας, της ΕΥΠ.
Συγκεκριμένα, ανέφερε «επισκεφθήκαμε την ΕΥΠ, μας έδειξε ένα βαλιτσάκι και είχαμε πει ότι αν αυτός είναι ο εξοπλισμός, τότε η ΕΥΠ είναι φτωχή. Η ΕΥΠ πρέπει να έχει ένα καλύτερο εξοπλισμό για να παίξει τον ρόλο της. Δεν διαπιστώσαμε κάτι επιλήψιμο στον έλεγχο στην ΕΥΠ. Ψάξαμε και το βαλιτσάκι και τον σκληρό δίσκο που περιέχει.

Όμως δεν νομίζω ότι η ΑΔΑΕ μπορεί να κάνει ουσιαστικό έλεγχο της ΕΥΠ δηλαδή που είναι εγκατεστημένη και άλλα. Εγώ δέχομαι ότι αυτό που μου έδειξε η ΕΥΠ αυτό έχει, δηλαδή το βαλιτσάκι και κάτι χειροκίνητα συστήματα».
Για τις ταχυδρομικές μεταφορές ο κ. Λαμπρινόπουλος είπε ότι μετά το τραγικό συμβάν, με την έκρηξη δέματος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον θάνατο του αστυνομικού έστειλε επιστολή στα υπουργείο Μεταφορών, επισημαίνοντας τα νομοθετικά κενά και πως πρέπει να προβλεφθεί ρύθμιση, που θα λέει ότι σε περιπτώσεις που δέματα κρίνονται ύποπτα πρέπει να ανοίγονται. Όμως, όπως σημείωσε «έως σήμερα το υπουργείο δεν έχει ανταποκριθεί».
stoxos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: