Σελίδες

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΕΡΓΑ 40 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 40 περίπου εκατομμυρίων ευρώ θα υλοποιηθούν στο Δήμο Πολυγύρου ανακοίνωσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος.
Το μεγαλύτερο έργο αφορά το βιολογικό σταθμό καθαρισμού και το αποχετευτικό δίκτυο Πολυγύρου-Καλυβών προϋπολογισμού 27 εκατομμυρίων ευρώ.
 Επιπλέον σε χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ εντάχθηκε η παρέμβαση  για την... εσωτερική οδοποιία στο Δήμο Πολυγύρου και την κατασκευή δύο γηπέδων 5χ5 στην Κρήμνη και τα Ριζά, έργα κόστους 4,4 εκατομμυρίων ευρώ. Από τη συγκεκριμένη παρέμβαση ο Δήμαρχος Πολυγύρου εξήγησε ότι θα καλυφθεί όλη η περιοχή Λούκι και θα αποκατασταθούν τα παλιά φθαρμένα οδοστρώματα σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, όπως στις Έξι Βρύσες και στον παράλληλο δρόμο πίσω από το διοικητήριο.  Ασφαλτοστρώσεις θα γίνουν ακόμα στην Ορμύλια, τον Άγιο Πρόδρομο, τη Μαραθούσα, την Κρήμνη, τα Βραστά και τα Πλανά. 
Με χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 1,2 εκατ.  ευρώ θα αλλάξει όψη το Κλειστό Θέατρο Πολυγύρου.  Με την παρέμβαση «Αναβάθμιση και Επισκευή του ΔΘΠ»  θα υλοποιηθούν εσωτερικές και εξωτερικές διαρρυθμίσεις, θα αλλαχθεί ο φωτισμός, η σκηνή τα καθίσματα κα.
Παράλληλα ο Δήμαρχος Πολυγύρου  είπε ότι σύντομα ξεκινούν οι εργασίες για την αστική ανάπλαση της Ορμύλιας,  προϋπολογισμού 1,8 εκατομμυρίων ευρώ ενώ με  χρηματοδότηση 4.8 εκατ.  ευρώ θα κατασκευαστεί ο βιολογικός σταθμός καθαρισμού και το αποχετευτικό δίκτυο της Ολύνθου.
«Εκμεταλλευόμαστε χρήματα του ΕΣΠΑ για τις περιοχές του δήμου μας και συνεχίζουμε… Έχουμε υποβάλει πρόταση για την ύδρευση του Αγ. Προδρόμου και ετοιμάζουμε τις προτάσεις μας για την ύδρευση του Πολυγύρου, των Βραστών και των Σανών όπως και για την αποχέτευση και τον βιολογικό του Αγίου Προδρόμου καθώς και για τις αναβαθμίσεις των βιολογικών Ορμύλιας και Γαλάτιστας» κατέληξε ο κ. Ζωγράφος.

3 σχόλια:

Αποφράξεις Σπάτα είπε...

Ο βιολογικός καθαρισμός και το αποχετευτικό δίκτυο, αποτελούν έργα τεράστιας σημασίας.

Αποφραξεις είπε...

Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα χρήματα του ΕΣΠΑ και να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα.

Αποφράξεις Αθήνα είπε...

μακάρι να γίνονται τέτοια έργα και να συντηρούν και όπως πρέπει για να διαρκούν στον χρόνο.