Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Εκλογική επιστολή του Δημήτρη Πάχτα

Μας την έστειλε ο ΑΕΤΟΣ
 
Φίλες και φίλοι,

Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές. Όλοι βιώνουμε, δυστυχώς με τον πλέον επώδυνο τρόπο, όχι απλά την αλλαγή σελίδας στην πορεία της χώρας μας αλλά την πλήρη ανατροπή του οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού γίγνεσθαι, την πλήρη ανατροπή αυτής καθαυτής της καθημερινότητάς μας.
Οι εκλογές της 6ης Μαΐου δεν είναι μία ακόμη εκλογική αναμέτρηση των πολιτικών δυνάμεων του τόπου. Είναι η μοναδική μας ευκαιρία μέσα στην δίνη των...
 εξελίξεων ΕΜΕΙΣ να αποφασίσουμε για την πορεία της χώρας, για το μέλλον μας, για το μέλλον των παιδιών μας.
Ήρθε η ώρα οι Έλληνες να αποφασίσουμε για την Ελλάδα.
Στις 6 Μαΐου καλούμαστε να συμμετάσχουμε στην ανάδειξη μίας νέας κυβέρνησης. Είναι στο χέρι μας όχι απλά να δώσουμε την ψήφο μας υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος, όχι απλά να την χρησιμοποιήσουμε ως “αντίδραση” σε όσα γίνονται, αλλά μπορούμε, συνειδητοποιώντας, για πρώτη, ίσως, φορά, την πραγματική μας δύναμη, αποτινάσσοντας πρακτικές του παρελθόντος, να θέσουμε με την ψήφο μας τους όρους και τις προϋποθέσεις για το πώς θα πορευθούμε στο αύριο. Με ποια πολιτική και κυρίως με ποιους ανθρώπους.
Για να υπάρξει ελπίδα, σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, χρειαζόμαστε ανθρώπους με όραμα και πίστη. Ανθρώπους ικανούς να τηρούν τις δεσμεύσεις τους, ικανούς να σχεδιάζουν και να προωθούν πρωτοβουλίες. Ανθρώπους με πλήρη επίγνωση της ευθύνης και του έργου που αναλαμβάνουν.
Δεν χρειαζόμαστε τους πολιτικούς της μικροκομματικής λογικής, των αόριστων υποσχέσεων και της ακατάσχετης παροχολογίας, των ρουσφετιών και των διευκολύνσεων. Δεν χρειαζόμαστε πολιτικούς προσκολλημένους σε ιδεοληψίες και τακτικές του παρελθόντος που υποβάθμισαν τον πολιτικό βίο της χώρας, υποβάθμισαν την αξιοπρέπειά μας, υποβάθμισαν την ζωή μας.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, έχουμε ανάγκη από τον “πολίτη-πολιτικό” που θα αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης του Έλληνα με την πολιτική. Γιατί η πολιτική έπαυσε να υπηρετεί τον πολίτη. Και ο πολίτης έπαυσε να εμπιστεύεται την πολιτική, έπαυσε να πιστεύει τους πολιτικούς.
Με τις παραπάνω σκέψεις και με γνώμονα τη ρήση «μη κοιτάς τι κάνει η χώρα για εσένα, αλλά εσύ για τη χώρα σου», αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Σε αυτή την συγκυρία που όλοι φοβούνται και ανησυχούν, τολμώ να υψώσω την δική μου φωνή ενάντια σε όσα μας πλήγωσαν και μας πληγώνουν.
Σε αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχουν ενδοιασμοί. Υπάρχει μόνο πίστη.
Τίποτα δεν είναι εύκολο, τίποτα δε μας χαρίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: