Σελίδες

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου (οικία Τραγανού) ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό, καθημερινά από τις 9.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι ως δανειστική για βιβλία παιδικά, διηγήματα και μυθιστορήματα, ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας και ως αναγνωστήριο για τα ιστορικά και εκπαιδευτικά βιβλία, τις εγκυκλοπαίδειες και το υπόλοιπο αρχειακό υλικό.
Μετά από εργασία μηνών, βιβλιοθηκονόμος, ταξινόμησε και αρχειοθέτησε ένα μεγάλο μέρος των...  βιβλίων όπως προβλέπεται από τον κώδικα της
 βιβλιοθηκονομίας (σφράγιση, καταχώρηση στο βιβλίο βιβλιοθήκης, βιβλιοθηκονομική ταξινόμηση, δημιουργία καρτέλας βιβλίου και καρτέλας δανειζόμενου) με σκοπό τη λειτουργία της ως δανειστική βιβλιοθήκη.
«Σκοπός μας» τόνισε ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος «είναι να λειτουργήσει πραγματικά η βιβλιοθήκη όπως δημόσια δεσμευτήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, πρωί και απόγευμα και μάλιστα ως δανειστική στο σύνολο των βιβλίων, που διαθέτει. Για αυτό το σκοπό έχουμε ήδη ζητήσει την έγκριση για την πρόσληψη δύο βιβλιοθηκονόμων και με αυτό τον τρόπο, αλλά και με την εργασία που έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε, απαντάμε στις λαϊκίστικες κριτικές που δεχόμαστε το τελευταίο διάστημα.

Εύχομαι οι φίλοι του βιβλίου να επισκεφτούν τη βιβλιοθήκη και ο χώρος να αποτελέσει κοιτίδα πολιτισμού για την περιοχή μας». 
Από τον ΑΕΤΟ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: