Σελίδες

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Στην κατάψυξη βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας η Χαλκιδική γιατί εκτός από τις σφοδρές χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους, οι περισσότερες περιοχές του νομού έμειναν για πολλές ώρες χωρίς ρεύμα.
Ο διευθυντής της ΔΕΗ στη Χαλκιδική Γιώργος Μήτσιου μιλώντας στο halkidikinews.gr ανέφερε ότι αυτό που συνέβη από τη Δευτέρα το βράδυ και την... Τρίτη το πρωί ήταν κάτι πρωτοφανές για το νομό. «Λόγω των θυελλωδών ανέμων είχαμε σε όλο το νομό σπασμένες κολώνες και
καταστροφές στα καλώδια από πτώσεις δέντρων. Μόνο στην περιοχή του Στανού έχουμε 7 κατεστραμμένες κολώνες και σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο» είπε ο κ.Μήτσιου.

Ο Πολύγυρος το πρωί και για τουλάχιστον τέσσερις ώρες έμεινε χωρίς ηλεκτροδότηση με αποτέλεσμα να μη λειτουργήσουν ομαλά οι υπηρεσίες, ενώ καλοριφέρ και κλιματιστικά νέκρωσαν. Η ίδια εικόνα σε περιοχές της Σιθωνίας και της Κασσάνδρας καθώς οι ισχυροί άνεμοι έριξαν κολώνες της ΔΕΗ και κατέστρεψαν καλώδια. Η ηλεκτροδότηση στις περιοχές αυτές από τις 12 το μεσημέρι και μετά άρχισε να αποκαθίσταται.
Ωστόσο, από χθες το βράδυ μέχρι τώρα (15.00) δεν έχουν ρεύμα η Αρναία, ο Στανός, το Παλαιοχώρι, το Νεοοχώρι και η Βαρβάρα. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν τουλάχιστον 12 στύλοι της ΔΕΗ κατεστραμμένοι.
«Από χθες το βράδυ εργάζονται συνεχώς, χωρίς διακοπή, συνολικά 12 συνεργεία της ΔΕΗ για να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Παράλληλα, λόγω της κατάστασης ζητήσαμε και ενίσχυση συνεργείων από τη Θεσσαλονίκη. Ευελπιστούμε ότι μέχρι το απόγευμα θα δοθεί το ρεύμα στα χωριά της βόρειας Χαλκιδικής, εξαιρουμένου του Στανού, όπου υπάρχουν σοβαρότατες βλάβες και το ρεύμα θα δοθεί απόψε, αλλά πιο αργά» είπε στο halkidikinews.gr o κ.Μήτσιου.

Στο μεταξύ, αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Βόρειας Χαλκιδικής. Η τροχαία εφιστά την προσοχή των οδηγών και συνιστά να περιοριστούν οι μετακινήσεις τις βραδινές ώρες, αν δεν παραστεί ανάγκη, διότι αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας.

Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις που θα είναι πυκνές στη Χαλκιδική και την Πιερία, αναφέρει η πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο Τετάρτη, που εκδόθηκε πριν λίγο. Οι  άνεμοι  θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.  Η θερμοκρασία  από -5 (μείον 5) έως 0 (μηδέν) βαθμούς κελσίου, στα δυτικά κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Πάντως, μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και των Δήμων βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση και καθαρίζουν τους δρόμους.

του Θοδωρή Δούκα
 halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: