Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Η ΟΝΝΕΔ και η ΝΟΔΕ από το «κωλοχώρι» απαντούν στον τέτοιο...στον "ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΝΟ.Δ.Ε. ΧΛΚΙΔΙΚΗΣ
Την εποχή που οι χειμαζόμενες, από την πολύμορφη κρίση, κοινωνικές μάζες στην Ελλάδα, αναζητούν τρόπους να στηρίξουν την πατρίδα που τους γέννησε και τους εξέθρεψε, διάλεξε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης  κ. Μπουτάρης, για να εκφράσει τα «εγκάρδια» συναισθήματα του για τον πιο όμορφο ελληνικό τόπο, τη Χαλκιδική, καρφιτσώνοντας της τον χαρακτηρισμό «κωλοχώρι», προς τέρψη, αποκλειστικά και μόνο, της... δήθεν φιλοπροοδευτικής ελευθεροστομίας του.
Θα αποφύγουμε περαιτέρω χαρακτηρισμό της εν λόγω συμπεριφοράς από σεβασμό στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, τους οποίους θεωρούμε συμπατριώτες μας, αλλά θα θυμίσουμε στον κ. Μπουτάρη ότι:...

Η Χαλκιδική δεν είναι «επίνειο» της Θεσσαλονίκης. Είναι ένας ευλογημένος τόπος που τρέφει και τρέφεται από τη «Μάνα» Θεσσαλονίκη.
Η Χαλκιδική είναι μια δεξαμενή ανθρωπίνου δυναμικού, που στο πλαίσιο της εσωτερικής μετανάστευσης, έχει χαρίσει τις καλύτερες μονάδες της στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη.
Η Χαλκιδική είναι ο τόπος που συμμετέχει με μεγάλο ποσοστό στο ακαθάριστο εθνικό κεφάλαιο με όχημα τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή.
Η Χαλκιδική είναι ο τόπος που πετυχαίνουν επαγγελματικά οι Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες και ο τόπος που διάλεξαν να κάνουν δεύτερη πατρίδα τους και κατοικία τους  δεκάδες χιλιάδες Δημότες της Θεσσαλονίκης
Η Χαλκιδική είναι ο τόπος που έβγαλε το μεγαλύτερο Έλληνα Φιλόσοφο και ακτινοβόλησε το μήνυμα της Ορθοδοξίας από το Περιβόλι της Παναγίας.
Διαχρονικά Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική συμπορεύτηκαν σε ένα δρόμο προκοπής και ανάπτυξης, στηριζόμενες σε σχέσεις αλληλεξάρτησης και αλληλεπίδρασης.
Το στοίχημα των καιρών απαιτεί συνεργασία και σύμπραξη των δυναμικών στοιχείων των δύο κοινωνιών, μιας και Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική έμαθαν να ζουν και να επιβιώνουν στους αιώνες ΜΑΖΙ.
 
Από το Γραφείο Τύπου
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΟΝΝΕΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 
Ως Χαλκιδιώτες καλούμε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να ανακαλέσει δημόσια,  τον απαράδεκτο χαρακτηρισμό εις βάρος του τόπου μας. Επίσης, να του επισημάνουμε πως οι έξι συν την Θεσσαλονίκη νομοί που αποτελούν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δεν συγχωνεύτηκαν στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης όπως υπονόησε. Προφανώς και η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι το διοικητικό κέντρο της Κεντρικής Μακεδονίας και το μεγάλο αστικό  κέντρο της Βορείου Ελλάδας. Άλλωστε, πολλοί από εμάς την θεωρούμε πόλη μας. Άλλοι σπουδάζουν, εργάζονται, ζουν μόνιμα ή την επισκέπτονται καθημερινά. Η σχέση είναι στενή και αμοιβαία. Τα υπέρ και τα κατά της σχέσης αυτής τα...
γνωρίζουμε όλοι. Είναι περιττό, να συζητάμε για κοινά συμφέροντα και συνεργασία, πράγματα δεδομένα και στον πιο απλό νου. Είμαστε βέβαιοι πως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν εκφράζει το κοινό αίσθημα των συμπολιτών του. 
Τέλος, θεωρούμε πως δεν αρμόζει σε αιρετό μέλος της ΠΕΔΚΜ και ΚΕΔΕ να τοποθετείται με τέτοιον τρόπο, αλλά και σε αιρετό άρχοντα γενικότερα. Ως ‘’ κ…..παιδα’’ και εμείς μιάς και καταγόμαστε από το υπέροχο ’’κ….χώρι’’ να δηλώσουμε πώς θα περιμέναμε στήριξη σε όσα διεκδικούμε από έναν άρχοντα που χιλιάδες συνδημότες του έχουν περιουσίες στην περιοχή μας, και όχι απαξίωση. Μας είναι αρκετή ήδη η απαξίωση από το κράτος εδώ και δεκαετίες.
 
Από το Γραφείο Τύπου της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: