Σελίδες

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου Α.Ζωγράφος πρωταθλητής στα έργα της Βορείου Ελλάδας


Πάει για ένα ρεκόρ που δύσκολα θα σπάσει ακόμη και σε επίπεδο ευημερίας της χώρας μας ο Αστέριος Ζωγράφος Δήμαρχος Πολυγύρου που εν μέσω της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης που μαστίζει τους ΟΤΑ, κατάφερε να φέρει στην Πρωτεύουσα της Χαλκιδικής 75 εκατομμύρια ευρώ! Ναι καλά διαβάσατε,  75 εκατομμύρια ευρώ για έργα που θα δώσουν πνοή στον νέο Δήμο Πολυγύρου αν αναλογιστεί κανείς ότι η περιοχή όλα αυτά τα χρόνια είχε αδυνατίσει αναφορικά με τις υποδομές της. Το σημαντικό έργο είναι η ένταξη μέσω ΕΣΠΑ που βιολογικού Πολυγύρου και του αποχετευτικού, ενός έργου που είναι το σημαντικότερο στην...
ιστορία του Δήμου και που έχει τεράστιες περιβαλλοντολογικές αναφορές. Μέχρι σήμερα τα λύματα που Πολυγύρου έφευγαν με τα ποτάμια δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα μόλυνσης. Η νέα εποχή επιτάσσει λοιπόν τέτοια έργα που μόνο ο Αστέριος Ζωγράφος θα μπορούσε να φέρει στον Πολύγυρο. Βεβαίως τα έργα δεν σταματούν εδώ καθώς έχουμε διάφορα μικρά έργα αξίας 2 έως 5 εκ. ευρώ τα οποία έχουν την δική τους σημασία και έχουν αναφορά σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα. Τέλος πρέπει να αναφέρουμε και τις αστικές αναπλάσεις που εδώ και περίπου 4 μήνες κατασκευάζονται και φιλοδοξούν να αλλάξουν την όψη του Πολυγύρου αλλά και της Ορμύλιας. Περιμένουμε να δούμε πόσα ακόμη έργα θα μπορέσει να φέρει στην Χαλκιδική ο Αστέριος Ζωγράφος που δείχνει ότι δίνει τις μάχες στην Αθήνα όπου και είναι τα κέντρα αποφάσεων. 

Χθες ανακοινώθηκε ακόμη ένα μεγάλο έργο της τάξεως των  4.870.677 ευρώ.
Ένα ακόμη μεγάλο έργο για το Δήμο Πολυγύρου θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Μακεδονία – Θράκη". Πρόκειται για την περιβαλλοντικού χαρακτήρα παρέμβαση: "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΟΡΜΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ με προϋπολογισμό 4.870.677 ευρώ.
Στην πράξη, που είναι ενταγμένη στον Αξονα Προτεραιότητας "07 – Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΚΜ" του Ε.Π. "Μακεδονία – Θράκη", εντάσσονται δύο υποέργα:...
η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων της Ορμύλιας1 και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων της Γαλάτιστας2.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος, σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Δύο σχεδόν μήνες μετά την έγκριση των αντίστοιχων μελετών από το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, ακόμη δύο έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ με 4,87 εκ. ευρώ. Πρόκειται για την προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για τους βιολογικούς σταθμούς της Γαλάτιστας και της Ορμύλιας, οι οποίοι πλέον θα εκσυγχρονιστούν και θα λειτουργούν με τα εγκεκριμένα πρότυπα διασφαλίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την προστασία του περιβάλλοντος.
Η συγκεκριμένη πράξη ένταξης έρχεται να συμπληρώσει τα ήδη εγκεκριμένα έργα, που αφορούν στους βιολογικούς Πολυγύρου-Καλυβών και Ολύνθου, αλλά και τις αναβαθμίσεις-επεκτάσεις αποχετευτικών δικτύων και δικτύων ύδρευσης στο Δήμο μας, της ανακύκλωσης και της οικιακής κομποστοποίησης και που όλα σα στόχο έχουν τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών-επισκεπτών αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.
Όπως έχω τονίσει και στο παρελθόν η προσπάθεια που καταβάλουμε είναι μεγάλη και ακούραστα θα συνεχίσουμε και στο μέλλον διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις αλλάζοντας με αυτό τον τρόπο το Δήμο μας προς το καλύτερο ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται και η μελέτη για τον βιολογικό και τα αποχετευτικά δίκτυα της Μεταμόρφωσης με πρόβλεψη ένταξής τους στο χρηματοδοτικό πλαίσιο του ΕΣΠΑ».

  1. Στην Ορμύλια προβλέπεται: φρεάτιο διαχωρισμού ομβρίων και υπερχείλισης, υποδοχή βοθρολυμάτων, δεξαμενή εξισορρόπησης, προεπεξεργασία λυμάτων, Bιοεπιλογέας, Αερισμός, Καθίζηση, Επεξεργασία Λάσπης, Απολύμανση, Μετρητής διαλυμένου οξυγόνου (DO), Μετρητής MLSS, Μετρητής στάθμης λάσπης, Ανοξείδωτα θυροφράγματα, Ανοξείδωτες σωληνώσεις (υγρών και λάσπης), Ηλεκτρικός πίνακας ισχύος και αυτοματισμών, σύστημα SCADA και τηλεπαρακολούθησης του εξοπλισμού, Ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος, Προκατασκευασμένο κτίριο διοίκησης και Προκατασκευασμένο κτίριο αφυδάτωσης.
  2. Στη Γαλάτιστα προβλέπεται: Υποδοχή βοθρολυμάτων – Προεπεξεργασία – Δεξαμενή Απονιτροποίησης – Δεξαμενή Αερισμού – Καθίζηση – Επεξεργασία Λάσπης – Απολύμανση – Δεξαμενή άρδευσης από ΡΕ με θερμογαλβανισμένο περίβλημα - Αντλητικό συγκρότημα Άρδευσης και Σωληνώσεις περιμετρικής άρδευσης-Μετρητής διαλυμένου οξυγόνου-Μετρητής MLSS - Μετρητής στάθμης λάσπης- Θυροφράγματα - Σωληνώσεις- Ηλεκτρικός πίνακας ισχύος και αυτοματισμών, σύστημα SCADA και τηλεπαρακολούθησης του εξοπλισμού - Ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος (Η/Ζ) - Γαλβανιζέ κάγκελα προστασίας σε όλη την εγκατάσταση - Είδη υγιεινής κτιρίου διοίκησης - Είδη γραφείου κτιρίου διοίκησης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι τα 75 εκατ. είναι πολλά! Αν έχεις λεπτομερέστερη ανάλυση παρακαλώ ενημέρωσέ μας.

Η Διαχειριστική Αρχή Κ.Μακεδονίας δείχνει εντεταγμένα αυτά τα έργα για τον Δήμο Πολυγύρου, από τα οποία κανένα δεν έχει ολοκληρωθεί :

Προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων Δήμου Πολυγύρου 294.737
12 - θέσιο δημοτικό σχολείο Γαλάτιστας 1.859.907
Αντιπλημμυρικό έργο στο Δ.Δ. Ολύνθου 1.325.707
Αστικές αναπλάσεις στον Πολύγυρο 2.620.815
Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων οικισμού Όλυνθος Δήμου Πολυγύρου 3.284.624
Ανόρυξη και Αξιοποίηση υδρευτικών γεωτρήσεων Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων Δήμου Πολυγύρου 1.461.032
Ανόρυξη και Αξιοποίηση υδρευτικών γεωτρήσεων Δήμου Πολυγύρου 988.325
Εξαθέσιο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Καλυβών Γερακινής δήμου Πολυγύρου 2.885.457


Σύνολο 14.720.604