Σελίδες

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Γιατί έκανε γαργάρα το καφενείο της γειτονιάς...το θέμα της διαφθοράς;

Συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, για παθητική δωροδοκία και ηθική αυτουργία σε εκβίαση, ένας 50χρονος και μία 46χρονη, Προϊστάμενοι Τμημάτων σε τοπικό Δήμο της Χαλκιδικής και στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα, αντίστοιχα
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 65χρονος ιδιώτης με τις κατηγορίες της... παθητικής δωροδοκίας, της εκβίασης και του νόμου περί μεσαζόντων

Συνελήφθησαν την Πέμπτη 27.06.2013 από
αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, δυο ημεδαποί (50χρονος και 46χρονη), Προϊστάμενοι Τμημάτων σε τοπικό Δήμο της Χαλκιδικής και στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα, αντίστοιχα, καθώς και ένας 65χρονος ημεδαπός ιδιώτης.
Η δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, αφορά στα κατά περίπτωση αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, της εκβίασης, της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση και της παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία ημεδαπού, ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της Χαλκιδικής, σχετικά με προσκόμματα και δυσκολίες, που αντιμετώπιζε κατά την διαδικασία έκδοσης της άδειας λειτουργίας της επιχείρησής του.
Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι, ενώ βρισκόταν στη διαδικασία συγκέντρωσης των δικαιολογητικών για την έκδοση της άδειας λειτουργίας, πληροφορήθηκε ότι η έκθεση αυτοψίας της αρμόδιας Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής θα ήταν αρνητική, ενώ κατά την άποψή του το κατάστημα πληρούσε όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Στη συνέχεια, μέσω γνωριμιών, απευθύνθηκε στον 65χρονο ιδιώτη, ο οποίος παρουσιαζόταν ως «μεσάζοντας σε τακτοποιήσεις» αδειών καταστημάτων. Σε μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία, ο 65χρονος του ζήτησε το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, προκειμένου να «μεσολαβήσει» για να ξεπεραστεί η «δυσκολία» που αντιμετώπιζε με την αυτοψία του καταστήματος.
Κανονίστηκε ραντεβού μεταξύ τους, την 27.06.2013 το πρωί, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, όπου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, συνέλαβαν τον 65χρονο τη στιγμή που παρέλαβε τα (800) ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι, ο 65χρονος θα κρατούσε τα (100) ευρώ ενώ τα υπόλοιπα (700) ευρώ θα τα έδινε στον 50χρονο υπάλληλο του τοπικού Δήμου και αυτός στην 46χρονη υπάλληλο της οικείας Περιφέρειας, η οποία ήταν αρμόδια για τη σύνταξη γνωμοδοτήσεων, σχετικά με την έγκριση αδειών λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ακολούθησε η σύλληψη των συγκεκριμένων υπαλλήλων, ενώ στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, βρέθηκε στο γραφείο της 46χρονης υπαλλήλου ο φάκελος με τα δικαιολογητικά του καταστήματος του καταγγέλλοντα ιδιώτη.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. 
 
 
Ποινή φυλάκισης 21 μηνών με αναστολή επέβαλε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου στον 50χρονο και στην 46χρονη, προϊστάμενοι- και οι δυο- Τμημάτων σε τοπικό Δήμο της Χαλκιδικής και στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα, που συνελήφθησαν χθες κατηγορούμενοι για παθητική δωροδοκία, εκβίαση και ηθική αυτουργία. Στον τρίτο κατηγορούμενο και συλληφθέντα, έναν 65χρονο ιδιώτη, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε
24 μήνες φυλάκιση με αναστολή για εκβίαση και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων.
Να υπενθυμιστεί πως η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία, ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της Χαλκιδικής, σχετικά με προσκόμματα και δυσκολίες, που αντιμετώπιζε κατά την διαδικασία έκδοσης της άδειας λειτουργίας της επιχείρησής του.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ολα τα καλα φρουτα εκει ειναι μαζεμενα

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΡΑΡΑΔΕΚΤΟΝ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ Η ΚΑΤ(Σ)ΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟΝ ΜΑΣ? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ? ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ? ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΚΑΚΟΙ ΚΑΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟΙ? ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ? ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ?