Σελίδες

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Το "Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του" σύμφωνα με τον Νταλάρα

Ανέκδοτο έγιναν τις προηγούμενες δεκαετίες οι συναυλίες "για την Κύπρο" του Γιώργου Νταλάρα. Νοιαζόταν όμως πραγματικα΄για την Μεγαλόνησο ο γνωστός τραγουδιστής ή επρόκειτο για ... αρπακτές, όπως τον κατηγορούσαν αρκετοί τότε; Σίγουρα δεν μπορούμε να απαντήσουμε εμείς. Αναρωτιόμαστε όμως εάν όλοι αυτοί που πήγαιναν σε αυτές, γνωρίζουν τις απόψεις του Νταλάρα, όπως αυτές εκφράστηκαν τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με την "Χουριέτ" ο..... Έλληνας τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας εξέφρασε την άποψη του για το πόσο μοιάζουν οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας και δήλωσε οτι «χιλιάδες χρόνια ζούμε μαζί, Αν πετάξουμε λίγο πιο υψηλά δεν θα δούμε τις γραμμές στο χάρτη. Οι χάρτες τυπώνονται και τα σύνορα τα καθορίζουν οι μαθηματικοί και οι τοπογράφοι. Ο Θεός δεν έχει τυπογραφείο. Για το Αιγαίο άλλοι λένε πως "ανήκει στους Τούρκους" άλλοι "στους Έλληνες", στην πραγματικότητα όμως το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια»!

Ο Γιώργος Νταλάρας υπενθυμίζει πως έχει τραγουδήσει για την Κύπρο και προσθέτει: «Στην Κύπρο υπάρχουν προβλήματα και αυτά προέρχονται από τρεις πηγές. Την Τουρκία, την Αγγλία και την Ελλάδα. Αυτές οι χώρες υφαίνουν τέτοιο κόμπο που το θέμα οδηγείται σε αδιέξοδο. Όμως στο νησί ζουν άνθρωποι που θέλουν να φύγουν οι στρατιώτες και να ζήσουν όλοι ειρηνικά». Η τουρκάλα δημοσιογράφος Γκιουλμπαχάρ Καράκους που συνομίλησε με τον Νταλάρα δεν γράφει σε ποιους στρατιώτες κάνει αναφορά ο Γιώργος Νταλάρας, δηλαδή στους Τούρκους ή τους Έλληνες. Ο Έλληνας τραγουδιστής στην ερώτηση «ποιος φταίει για τον πόνο στην Κύπρο απαντά «οι εθνικιστές και όσοι έχουν φανατισμό με τη θρησκεία» χωρίς να διευκρινίζεται σύμφωνα με την τουρκική εφημερία από ποια πλευρά των συνόρων είναι αυτοί που περιγράφει ο Νταλάρας. Ο ίδιος υποστηρίζει πως «όλα είναι έτοιμα για τη λύση στην Κύπρο. Η Ελλάδα αποσύρθηκε. Η Τουρκία όμως δεν κάνει τίποτα. Στη μέση υπάρχει η Αγγλία και βάζει φιτιλιές στη μέση και ξεσηκώνει τους πάντες».
Μήπως από την άλλη, ο γνωστός τραγουδιστής, θέλει απλά να ... ενισχύσει το κυβερνητικό προφίλ της συζύγου του, καθώς είναι γνωστή η αγάπη του πρωθυπουργού για όποιον "παλεύει" για την ελληνοτουρκική φιλία;
elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: